Inauguració mostra Berio

Hem inaugurat ja la mostra a la Biblioteca Berio  “Quando la fotografia si vede con altri occhi”. L’acte va resistir amb més d’una quarantena d’assistents la seva coincidència amb la vaga de transport públic.

El nostre company un cop presentat pel Sr Pietro Bellantone Toni valls va obrir l’acte llegint el pròleg del Dr Jordi Monés, director del BMF Barcelona Macula Foundation: Research for vision, que ens va fer un pròleg per  a la ocasió Titolat “Una iniciativa solidària útil i convincent”.

Va ser seguit del Dtt.Bertirotti, Sig Pugliese (UIC), Paola Bortolo (Chiossone) , Pietro Bellantone i Francesca Biacchessi dels que parlarem en posteriors post.

A tots ells gràcies, també a tots els assistents i especialment l’Stefania, formadora del curs que malgrat èsser tieta feia res, i la vaga, com els seus alumnes, va poder estar entre nosaltres.

L’escrit diu així:

Una iniciativa solidària útil i convincent:
Veure la realitat a través dels ulls de persones amb problemes de visió
Vull començar de forma clàssica aquest text però ho faig de tot cor. És un immens honor i un privilegi el que em confereixen els meus amics de les trescucarachas de fer aquest pròleg. Porto més de 20 anys dedicat a l’assistència de pacients amb problemes de visió intentant, a més, aportar el meu granet de sorra des de la vessant de la recerca, promovent assaigs clínics i ara una fundació, la “Barcelona Macula Foundation: Research for Vision” per poder avançar en trobar les possibles solucions en algunes patologies vinculades a la màcula i la retina.
En aquest període, ja considerablement llarg, he vist a molts pacients i sé l’important que és per a ells i elles fer petites passes per mantenir o millorar la seva visió i per conseqüent la seva qualitat de vida. El projecte d’aquest curs de fotografia és una gran mostra de com amb un petit gest, el d’ensenyar a aprendre a fer fotografia i promoure’n una exposició de les millors, podem ajudar a fer que els nostres pacients tornin a somriure, tornin a sentir-se partícips d’un projecte. El missatge de fons està molt ben trobat si tenim en compte que el projecte busca tenir la visió de la realitat quotidiana a través dels ulls de persones amb problemes de visió. Aquestes són les iniciatives que realment són útils i convincents per fer que tothom, independentment de si té una disminució física o psíquica o no, tingui les mateixes oportunitats de desenvolupament personal i professional.
Però el projecte és engrescador per dues raons més. La d’apropar l’art com a eina quasi terapèutica a la realitat del patiment i la malaltia i la de vincular dues regions -Catalunya i la Ligúria- i dues ciutats, Barcelona i Gènova, tan properes cultural, gastronòmica i geogràficament i alhora tan allunyades. Crec que són raons de pes suficients per a motivar-me a participar-hi.
Moltes felicitats i desitjo de veritat que la iniciativa tingui continuïtat en el temps i perquè no… tinguem la ocasió de veure la mostra a Barcelona.

Dr. Jordi Monés
Director Barcelona Macula Foundation: Research for Vision
Institut de la Màcula i la Retina-Centre Mèdic Teknon

 

Foto:Strizoli

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recursos interesantes y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s