“La fotografia és patrimoni de totes les persones” Dr.Alessandro Bertirotti

7 marzo, 2012 por trescucarachas

Al Dr Bertirotti el vem descobrir assistint a classes de psicologia de la facultat d’arquitectura, en realitat no vem ser nosaltres, va ser l’Erika qui ens va “convidar” a anar d’oients empesos per l’entusiasme amb el que parlava de l’assignatura.

Un professor engrescado, una personalitat marcada, un músic que es reinventanta com a psicòleg i que obre pas al camí de la desconeguda “antropologia della mente”.

Bertirotti va començar la seva exposició amb un poema d’Emily Dickinson, de la qual n´es un fervent lector, poema que va utilitzar per afrontar què vol dir “la propia veritat”, “que significa veure de més i veure de menys”.

Va explicar com la nostra societat es basa en la paraula per descriure i articular tot, on la paraula és el centre de tot discurs,  malgrat la seva imperfecció i la seva  impossibilitat d’expresar la totalitat de sensacions. Bertirotti va postular que l’art existeix per transmetre totes aquestes sensacions que les paraules no son capaces d’explicar, és per això que “la fotografía no vol dir res, i vol dir tot” perquè la fotografía mostra allò que el fotògraf vol explicar, perque “la fotografía és patrimoni de totes les persones”.

Bertirotti va fer una breu introducció a la fisiología del cervell i l’àrea visual de la regió occipital. Com aquesta percep i interioritza aquesta imatge, mostrant com el blau no és un color absolut, la seva percepció és relativa a l’observador i tothom té una percepció del blau diferent, una interpretació personal del color.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recursos interesantes, Visione y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s